Consultanta

Testare de nivel si consultanta lingvistica pentru companii

Obiectivul nostru este asigurarea calitatii procesului de evaluare si, in acelasi timp, respectarea si valorizarea diversitatii. Pe masura ce mobilitatea globala creste, exista o cerere tot mai mare de calificari lingvistice comparabile, care sa fie relevante pentru angajatori si sa ofere avantaje reale in cariera si in integrarea sociala a angajatilor.

Lingua Franca ofera training de limbi straine pentru afaceri si servicii asociate de consultanta pentru clientii nostri. Muncind indeaproape cu specialistii de resurse umane si recrutare am dezvoltat proceduri de evaluari lingvistice si audit lingvistic.

Evaluari de nivel folosind atat grila din sistemul CEF (Common European Framework) precum si ALTE (Association of Language Testers in Europe)

Nivelurile lingvistice: Common European Framework (CEF) si ALTE

Utilizare elementara a limbii
A1 Incepator A2 Elementar
Utilizatorul nu cunoaste limba tinta. Utilizatorul poate sa comunice in situatii simple si obisnuite, care presupun un schimb de informatii simplu si direct referitor la subiecte familiare si uzuale. Poate sa descrie, cu mijloace simple, formatia sa profesionala, mediul sau inconjurator apropiat.
Utilizare independenta a limbii
B1 Pre-Intermediar B2 Intermediar
Poate sa inteleaga elementele esentiale cand este utilizat un limbaj standard clar pe teme familiare legate de munca, scoala, petrecerea timpului liber. Poate sa relateze un eveniment sau o experienta, sa descrie un ideal, argumente sau explicatii cu privire la un plan sau la o opinie. Poate sa inteleaga ideile principale din texte complexe pe teme concrete sau abstracte; intelege si discutii de specialitate in propriul domeniul de activitate. Poate sa-si expuna opinia asupra unui subiect de actualitate, prezentand avantajele si inconvenientele diferitelor posibilitati.
Utilizare competenta a limbii
C1 Post-Intermediar C2 Avansat
Poate sa inteleaga o gama larga de texte lungi si complicate si sa sesizeze semnificatiile implicite. Poate sa se exprime pe teme complexe intr-un mod clar, structurat si pe larg, utilizand diferite mijloace de organizare, de structurare si de coeziune a discursului. Poate sa inteleaga, practic fara efort, tot ceea ce citeste sau aude. Poate sa se exprime spontan, foarte fluent si sa exprime cu precizie nuante fine de sens legate de subiecte complexe.